Συγκλονιστική η ομιλία της Προέδρου στην εξεταστική για τα Τέμπη κ. Καρυστιανού: «Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική»! (βίντεο)

ΑΑΑ

 

«Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις και οι παραλήψεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική», είπε η μάρτυρας που στην τραγωδία έχασε την κόρη της.

«Έπρεπε από τις 10 πρώτες μέρες να μπούνε φυλακή και ερχόμαστε ένα χρόνο μετά να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες», πρόσθεσε, αφού πρώτα μίλησε για «κρατικό έγκλημα και προσπάθεια συγκάλυψης και υποβίβασης των ευθυνών».

« Σε αυτό το έγκλημα, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος, ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της δικαιοσύνης», τόνισε.

Αφού χαρακτήρισε ύβρις να κατηγορείται για το έγκλημα ο νεκρός μηχανοδηγός, μίλησε για κακουργηματικές πράξεις και εγκληματικές παραλείψεις.

«Πολλές φορές αυτά που άκουσα στην Εξεταστική, με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είπε: 

«Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Θα θέλατε εγώ στο γιατρό που έκανε κακό στο παιδί σας να πάω και να τον στηρίξω;» ενώ αναρωτήθηκε: «είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες; Είναι αλλιώτικοι για τους υπουργούς; Τι γίνεται τελικά σε αυτό το κράτος;».

Παράλληλα ανέφερε ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Μάλιστα κατέθεσε ότι οι δικαστικοί που ερευνούσαν το δυστύχημα δεν είχαν πάει στην περιοχή. «Θεωρώ ότι γινόταν μία παράνομη μεταφορά. Και γι’ αυτό έγινε αλλοίωση του τόπου του συμβάντος», ανέφερε κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κενά στην έρευνα (Δείτε περισσότερα εδώ:

Γιαυτό εσβησαν τα ίχνη: Εμπλοκή της μαφίας των καυσίμων στο έγκλημα των Τεμπών).

Η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς, στην Hellenic Τrain  και στην ΡΑΣ.

Κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και υποστήριξε ότι οι παροχές της κυβέρνησης στους συγγενείς κινούνται στην φιλοσοφία του να μην μιλάς

Σχολιάστε υπεύθυνα