Άδειες καρέκλες σ’ όλη την Ελλάδα, πλην της Ναυπάκτου-Η εστίαση διαμαρτύρεται και διεκδικεί..

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Ιστορικές εικόνες καταγράφηκαν αργά χθες το απόγευμα σε όλες σχεδόν τις πλατείες των ελληνικών πόλεων (πλην της δικής μας πόλης),  με τις άδειες καρέκλες που τοποθετήθηκαν από τους εστιάτορες και επαγγελματίες του τουρισμού, που συμμετείχαν στη συμβολική πανευρωπαϊκή κίνηση διαμαρτυρίας, με σύνθημα «Empty Chairs».  Η κινητοποίηση «βουβής» διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα, σε 170 σημεία στην Ελλάδα από τοπικούς συλλόγους εστίασης και τουρισμού, καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Οι άδειες καρέκλες που τοποθετήθηκαν συμβόλιζαν για τους συμμετέχοντες, την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση των κλάδων τους, μετά και την «επέλαση» του κορονοϊού. Τα κύρια αιτήματα των συμμετεχόντων στη συμβολική κινητοποίηση είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση της φορολογίας, ενίσχυση των εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι πως πάλι η πόλη μας η Ναύπακτος κατέγραψε χτες μια τεράστια απουσία με την μη συμμετοχή της σ’ αυτή τη πολύ σπουδαία κινητοποίηση. Και να φανταστείτε πως αυτές τις ημέρες ο δήμος βρίσκεται σε διαβούλευση, βρίσκεται σε  «στρογγυλό τραπέζι»  με τους τοπικούς παράγοντες  για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή μας!!!

Κι εδώ τώρα τι να σκεφτεί κανείς:  πως  είναι παραλογισμός; πως στη πραγματικότητα οι ντόπιοι δεν έχουν οικονομικές ανάγκες; ή πως στερούνται παντελώς συνδικαλιστικών οργάνων για να ηγηθούν των κινητοποιήσεων όπως γίνεται στο πανελλήνιο;  Διαλέξτε ότι θέλετε και σκεφθείτε ό,τι άλλο θέλετε…

Όλα αυτά όμως δείχνουν πως στη Ναύπακτο  επικρατεί ο ωχαδερφισμός και η πλήρης ανοργανωσιά, για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις…   Όντως, είμαστε άξιοι της μοίρας μας,  κακομοίρηδες δηλαδή !!!

Οι συνεργάτες μας βρέθηκαν χτες βράδυ στην κοντινή Πρέβεζα,  κατέγραψαν ότι συνέβει στην πλατεία της πόλης με τις άδειες καρέκλες και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων Πρέβεζας κ. Σπύρο Κόκκαλη.

  Ο δικός μας πρόεδρος εδώ στη Ναύπακτο υπάρχει ; ; ;

Κι αν υπάρχει, που ήταν ; ; ;   Ήρεμα ρωτάμε …

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s