Επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Θεοδωρικάκος: "Επεκτείνεται το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι"

Άμεση ανταπόκριση σε μια σειρά από αιτήματα καταθέτουν στον υπουργό Εσωτερικών οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Στερεάς Ελλάδας (πλην Αττικής).Θέτουν ιδιαίτερα θέματα πληρωμής δεδουλευμένων, παροχής μέσων ατομικής προστασίας, καταβολής οικονομικών ενισχύσεων κλπ.

Αναλυτικά η καταγγελτική επιστολή :

“Κε Υπουργέ , οι ώρες που διανύει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα είναι αναμφίβολα πρωτόγνωρες και άκρως επικίνδυνες για την ανθρωπότητα και κυρίως για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες,

Οι ώρες αυτές δεν επιδέχονται ούτε καθυστέρηση ,ούτε χρονοτριβή ούτε επικοινωνιακά τερτίπια. Είναι ώρες που απαιτούν ψυχραιμία , προγραμματισμό , ασφάλεια και δράση.
Οι εργαζόμενοι στο  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»   από την πρώτη στιγμή , πριν ακόμη εσείς αποφασίσετε να ανακοινώσετε ότι είμαστε οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής , είμασταν ήδη εκεί και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε για να προστατέψουμε , να ενημερώσουμε , να παρέχουμε , να διασφαλίσουμε την Γ ηλικία , τα ΑΜΕΑ αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Κε Υπουργέ ,με αφορμή Δελτία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες αλλά και προσωπικές σας τοποθετήσεις όπου αναφέρεστε στους εργαζόμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , είναι καθήκον μας ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να σας καταθέσουμε τα κάτωθι:

  1. Η οργή του 95% των απλήρωτων επί πέντε και έξι μήνες εργαζομένων ξεχειλίζει. Δεν αποτελεί επίτευγμα κε Υπουργέ ότι τον Απρίλιο του 2020 εξοφλούνται δεδουλευμένα Οκτωβρίου , Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019.
  2. Κε Υπουργέ η Προγραμματική Σύμβαση για το έτος 2020 δεν υπογράφηκε άμεσα αλλά με τεράστια χρονική καθυστέρηση , γεγονός που σημαίνει ότι τα δεδουλευμένα των μηνών του 2020 θα τα λάβουμε οι εργαζόμενοι στην καλύτερη περίπτωση τον Μάιο του 2020.
  3. Κε Υπουργέ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στην πράξη οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στην συντριπτική πλειοψηφία μας ,είμαστε στην μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα – μέσα ατομικής προστασίας.Το γεγονός αυτό ελοχεύει τον κίνδυνο τόσο της ατομικής έκθεσης στον COVID 19 όσο και της διασποράς αυτού.
  4. Κε Υπουργέ δεν αποτελεί καιροσκοπία το να απαιτούμε το δικαίωμα καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης εφόσον και εσείς αναγνωρίζετε ότι είμαστε μέρος των εργαζομένων της πρώτης γραμμής.
  5. Κε Υπουργέ η αναγνώριση του δικαιώματος παροχής του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων του  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  δεν αποτελεί ιδεοληψία , όταν οι Τεχνικοί Ασφαλείας των Δήμων στις εκθέσεις αυτοψίας κατατάσσουν την υπηρεσία του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στην πιο επικίνδυνη και από αυτή των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων. Πόσο μάλλον σήμερα κε Υπουργέ με τις σημερινές συνθήκες εργασίας.
  6. Κε Υπουργέ, το να επανερχόμαστε με το πάγιο αίτημά μας που είναι η αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου , ΤΩΡΑ , δεν είναι από την πλευρά της κυβέρνησης παρά μόνο η έμπρακτη απόδειξη αναγνώρισης της αναγκαιότητας του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ όπως ο ίδιος αναφέρεται στις τοποθετήσεις σας. Το να μιλάμε για συνέχιση των διαδικασιών της προκήρυξης εν μέσω πανδημίας και εν μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που μας αναθέτετε καθημερινά κι εμείς ανταποκρινόμαστε στο έπακρο , δεν αποτελεί αναγνώριση της εργασίας μας αλλά μόνο ως εμπαιγμό μπορούμε να το εκλάβουμε

Κε Υπουργέ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:
– Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
– Παροχή όλων των μέσων Ατομικής Προστασίας όπως περιγράφονται στη σχετική σας εγκύκλιο
– Αναγνώριση δικαιώματος του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
– Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
– Αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου και ΟΧΙ να μας βάλετε στον τροχό της τύχης – προκήρυξης.

Αναμένουμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες εμπράκτως.

Με εκτίμηση,
Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων
1. Σωματείο Εργαζομένων ΒσΣ Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Πρόεδρος Θαλής Σφήκας
2. Σωματείο Εργαζομένων ΒσΣ Βοιωτίας, Πρόεδρος Λουκία Παπαϊωάννου
3. Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων  Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Πρόεδρος Αγγελική Μαντέλου.

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s